«Διασφαλίσαμε τη φέτα» λέει ο Αποστόλου μετά την υπερψήφιση της CETA

«Διασφαλίσαμε τη φέτα» λέει ο Αποστόλου μετά την υπερψήφιση της CETA

Ανήμερα της υπερψήφισης της CETA από το Ευρωκοινοβούλιο, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Αποστόλου προερχόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης με τη συμμετοχή αγροτών, κάνοντας λόγο για απάντηση -όπως είπε- «στους όψιμους τιμητές για το ενδιαφέρον τους για την προστασία της φέτας. Γιατί όταν αποφασιζόταν να παραδοθεί η χρήση του ονόματος εις το διηνεκές αυτοί που σήμερα ενδιαφέρονται δεν μίλησαν. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί, ιδιαίτερα στις δυο συμφωνίες με τη νότια Αφρική και τον Καναδά».

Σε εξέλιξη είναι, από τις 16.30 περίπου, η σύσκεψη στα γραφεία της αντιπροεδρίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, με αντιπροσωπεία αγροτών στο πλαίσιο του διαλόγου κυβέρνησης κι αγροτών.