Οργισμένη απάντηση των υπαλλήλων του ΟΓΑ για τα περί... Τσικνοπέμπτης

Οργισμένη απάντηση των υπαλλήλων του ΟΓΑ για τα περί... Τσικνοπέμπτης

Για εκστρατεία λασπολόγησης των υπαλλήλων του ΟΓΑ κάνει λόγο το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΓΑ (ΠΣΕ-ΟΓΑ), με μια οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, χθες, η εξυπηρέτηση του κοινού έγινε για λιγότερες ώρες, λόγω της Τσικνοπέμπτης

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΓΑ αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, τα ακόλουθα: «Οργή μάς προκάλεσαν, αρχικά, τα προχθεσινά δημοσιεύματα και οι διαδικτυακές αναρτήσεις, σύμφωνα με τα οποία, χθες, η εξυπηρέτηση του κοινού έγινε για λιγότερες ώρες, λόγω της Τσικνοπέμπτης. Ψευδή και τα δύο. Κατ’ αρχάς, πρέπει να γίνει σαφές ότι το ωράριο εξυπηρέτησης των πολιτών στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ είναι 11:30-14:30, επομένως η αποφασισθείσα από τη διοίκηση μεταβολή δεν συνεπάγεται καμία μείωση χρόνου εξυπηρέτησης, κάτι που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο εκ των προτέρων, προς αποφυγήν παρανοήσεων. Χειρότερο, όμως, είναι το ψεύδος ότι οι υπάλληλοι του ΟΓΑ είναι αυτοί που κλείνουν την υπηρεσία, λόγω Τσικνοπέμπτης. Οι υπάλληλοι του ΟΓΑ είμαστε αυτοί που δουλεύουμε απογεύματα και βράδια και Σαββατοκύριακα. Είμαστε αυτοί που αναγκαζόμαστε συχνά να δουλεύουμε, χωρίς θέρμανση, τις ημέρες του παγετού και χωρίς κλιματισμό τις ημέρες του καύσωνα. Είμαστε αυτοί που πασχίζουμε να δουλεύουμε παραγωγικά, απαντώντας αδιάκοπα σε τηλέφωνα και εξυπηρετώντας τους προσερχόμενους στα γραφεία μας, όλα, ταυτόχρονα, για να θεωρούμαστε εμείς υπεύθυνοι για το ότι "δεν απαντάνε τα τηλέφωνα του ΟΓΑ" και όχι, όσοι συνεχίζουν να κρατάνε υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες του. Είμαστε αυτοί που, ανεξάρτητα αν έχουμε παραμείνει στον ΟΓΑ ή αν έχουμε μεταφερθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε τους πολίτες, έχοντας λάβει ελλιπείς ή και καθόλου οδηγίες ακόμη και για βασικές διαδικασίες και με πληροφοριακά συστήματα, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί ή δεν έχει καν ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ-ΟΓΑ) (κατ’ όνομα μόνο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα) βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας από τον περασμένο Δεκέμβριο».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι «Έχοντας πει όλα αυτά, καταλήγουμε ότι μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε, όσους αναπαρήγαγαν ελαφρά τη καρδία την εκστρατεία λασπολόγησης των υπαλλήλων του ΟΓΑ και, γενικά, των δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον, βέβαια, δώσουν την ίδια προβολή και στην απάντησή μας, ώστε να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι δεν είναι οι υπάλληλοι αυτοί που ταλαιπωρούν τον πολίτη, αλλά, όσοι μεθοδικά φροντίζουν για την περικοπή των δικαιωμάτων του και τη διάλυση των υπηρεσιών».