Τα κριτήρια για το επίδομα αλληλεγγύης από το Πλεόνασμα

Τα κριτήρια για το επίδομα αλληλεγγύης από το Πλεόνασμα Τα κριτήρια για το επίδομα αλληλεγγύης από το Πλεόνασμα

Τα κριτήρια για το επίδομα αλληλεγγύης από το Πλεόνασμα

Άνεργοι, χαμηλόμισθοι ,συνταξιούχοι και ένστολοι θα πάρουν μετά το Πάσχα το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης από το Πλεόνασμα που θα ξεκινά από περίπου 500 ευρώ και θα μπορεί να φτάνει έως και τα 1000 ευρώ. Τα κριτήρια που θα θεσπιστούν θα είναι εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά.

Τα κριτήρια θα αφορούν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, που που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 2, δις ευρώ.

Το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης θα ξεκινά από 500 ευρώ και το ποσό θα κλιμακώνεται μέχρι το ύψος των 1.000 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών του δικαιούχου.

Επίσης τα κριτήρια θα είναι και περιουσιακά αφού θα λαμβάνονται υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Έθνος το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης που θα είναι κλιμακωτό, θα ξεκινάει από 500 και θα φτάνει στα 1.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τη διανομή των 505 εκατ. ευρώ σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι στο όριο της φτώχειας ή οικογένειες με δύο παιδιά και ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι και 10.000 ευρώ.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χθες, 64.065 ένστολοι με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ επίδομα στις 9 Μαΐου.

Τα κριτήρια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά είναι ότι για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να έχει μόνο ένα σπίτι και κανένα άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Επίσης δεν θα πρέπει να έχει εισοδήματα από ακίνητα ή άλλες πηγές και καταθέσεις στις τράπεζες.

Δικαιούχοι επίσης θα είναι όσοι λαμβάνουν κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι με χαμηλές αποδοχές στο όριο καθώς και άνεργοι, κυρίως μακροχρόνιοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.