Ο Γκόρντον Ράμσει έχει αποκαλύψει τέσσερις «χρυσές» συμβουλές για να μην πετάτε τα λεφτά σας όταν βγαίνετε για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο.
Ο πρώτος βασικός κανόνας στους πελάτες είναι να προσεκτικοί όταν συναντούν εστιατόρια που κάνουν... υπερβολικούς ισχυρισμούς για την ποιότητα του φαγητού τους: Όροι όπως «διάσημο» ή «το καλύτερο στη χώρα» του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, όπως εχει δηλώσει χαρακτηριστικά στη Daily Mail.
Δεύτερον, ο γνωστός σεφ προτείνει να ζητούν τη λίστα κρασιών «bin end», η οποία περιλαμβάνει μπουκάλια με κατεστραμμένες ετικέτες ή χρονιές με χαμηλές πωλήσεις. Ποιος είπε ότι πρέπει να πετάτε τα λεφτά σας αν θέλετε να πιείτε ένα ποιοτικό κρασί.
Τρίτος και απαράβατος κανόνας: Δεν θα παραγγείλει ποτέ κάποιο πιάτο που αναφέρεται ως «σπέσιαλ» ή το «πιάτο της ημέρας», αντίθετα προτείνε να ρωτάμε τον σερβιτόρο αν το σπέσιαλ φαγητό είναι η ίδιο με το χτεσινό.
Τέλος μοιράστηκε μια επιπλέον συμβουλή για όσους δειπνούν έξω: Κλείστε τραπέζι τριών ατόμων για να μειώσετε τις πιθανότητες να σας βάλουν... στη γωνία δίπλα στην τουαλέτα.