Ο Πέτρος Συρίγος ετοίμασε σήμερα μακαρόνια με κιμά και παρουσίασε τα μυστικά του για μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων.
Όπως σημείωσε, το πρώτο βήμα είναι να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, ενώ ο κιμάς που μπαίνει μετά θέλει τον... χρόνο του.
Ανάμεσα στα μικρά μυστικά είναι αναμφισβήτητα το στικ κανέλας αντί για την σκόνη, ο πελτές τομάτας, το σωτάρισμα των μπαχαρικών, ενώ η μεγάλη έκπληξη είναι το σέλερι!
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια λευκά
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κ.τ.σ. πελτέ τομάτας
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 600 γρ. κον κασέ τομάτα ή αποφλοιωμένα
- Κύβο κοτόπουλο
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 στικ κανέλα
- Μπαχάρι
- 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
- Παρμεζάνα
Το μυστικό... στο σερβίρισμα
Ο Πέτρος Συρίγος όμως παρουσίασε και ένα ακόμα tip: Πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλεις λίγο τυρί και κάτω από τα μακαρόνια.
Από την θερμότητα το τυρί λιώνει και κάνει μια νόστιμη κρούστα που μένει για το τέλος!