Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών: Τηρήστε το πρόγραμμα

Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών: Τηρήστε το πρόγραμμα

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα να τηρήσει το πρόγραμμα έστειλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ.

«Το μήνυμα προς την Ελλάδα θα είναι σαφές: Τηρήστε το πρόγραμμα και τους κανόνες», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο. Αυτό θα μεταφέρουν στην ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά το ΜΝΙ, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης διαμήνυσε από την πλευρά του στους θεσμούς να μην επαναφέρουν μη ρεαλιστικές αξιώσεις, σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι δεσμευμένη στην εφαρμογή του προγράμματος.

Οι πιστωτές πρέπει να κάνουν το ίδιο και να μην θέτουν διαρκώς μη ρεαλιστικά αιτήματα», ανταπαντά Ελληνας αξιωματούχος με αφορμή και τα έξτρα μέτρα 5 δισ. ευρώ που φέρεται να ζητά το ΔΝΤ για την περίοδο 2018-2020.

Κάποιοι αξιωματούχοι δεν βλέπουν ολοκλήρωση της αξιολόγηση πριν το Μάρτιο, ενώ οι πιο δύσπιστοι πιστεύουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ίσως καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις γιατί προετοιμάζεται για εκλογές. Πάντως κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τέτοια σενάρια.