Στη γραμμή Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ένα... μικρό αλλά

Στη γραμμή Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ένα... μικρό αλλά

Του Γιάννη Χρηστάκου

Σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη, με τον δεύτερο να εμφανίζεται στη… γραμμή Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την ανάγκη να φύγει η Αλέξης Τσίπρας, με μια αποστροφή, όμως, η οποία έχει τη δική της σημασία.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα, από τα εθνικά ζητήματα και την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας ώς την αξιολόγηση, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι δεν συζητήθηκαν κουτσομπολιά που απασχολούν τον Τύπο.

Μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά», υπογράμμισε, «και σ’ αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε με τον πρόεδρο, όπως κάνουμε και άλλες φορές όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα».

«Υπάρχει συναντίληψη», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παρεξήγησης και δεν συζητάμε κουτσομπολιά».

Αναφερόμενος στη σταθερή γραμμή Μητσοτάκη για εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «όπως έχω ξαναπεί, ζητάμε να φύγει ο Τσίπρας και το ίδιο ζητάω κι εγώ». Και ακριβώς σ αυτό το σημείο ο Βαγγέλης έκανε μια αποστροφή με νόημα, σημειώνοντας ότι «εγώ, όμως, βάζω ένα ακόμα. Αφού εκείνος (σ.σ. ο Τσίπρας) δεν φεύγει, τι πρέπει να κάνουμε εμείς».

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις περί εθνικής συνεννόησης, επιστράτευσε το γνωστό του χιούμορ, λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει για να φέρουμε κοντά τον Τσακαλώτο με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά εγώ διαφώνησα, γιατί σ’ αυτά ο καθένας είναι μόνος του…».