Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Μεϊμαράκης πίσω από τις κλειστές πόρτες

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Μεϊμαράκης πίσω από τις κλειστές πόρτες

Του Γιάννη Χρηστάκου

Με χαμόγελα, αγκαλιές και τις απαραίτητες  φωτογραφίες συνοδεύτηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Μία συνάντηση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα με στόχο να κλείσουν τα σενάρια για διαφωνίες και εντάσεις που είχαν προκληθεί μετά τα όσα είπε ο Β. Μειμαράκης σε δημοσιογράφους για «τζάμπα μάγκες» αναφερόμενους σε όσους καταγγέλουν την στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο.

Οι δύο άνδρες στάθηκαν ιδιαίτερα στις πολιτικές εξελίξεις και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία της χώρας όσο μένει ανοιχτή η διαπραγμάτευση. Η θέση της ΝΔ για την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης των Τσίπρα και Καμμένου από την κυβέρνηση βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Β. Μειμαράκη και επ αυτού δεν χωράει αμφιβολία. Εκεί που υπήρξε προβληματισμός εκ μέρους του ήταν η εξεταστική για την Υγεία που ζήτησε ο κ. Καμμένος καθώς πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός «θα το τραβήξει» στα άκρα με σκοπό να καταφέρει πλήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό το θέμα συζητήθηκε ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι έτοιμη και συντεταγμένη αφού ο καθένας καταλαβαίνει ότι βασικοί στόχοι θα είναι ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ως πρώην υπουργοί Υγείας.

Για την αξιολόγηση ο Μειμαράκης πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να την κλείσει σύντομα αντιλαμβανόμενος ότι δεν έχει άλλο χρόνο, χωρίς όμως να αποκλείει προσπάθεια να φτάσει ως το φθινόπωρο. Επιπρόσθετα εκτιμά ότι εάν πράγματι θέλει να κλείσει, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες εισηγήσεις για εκλογές, τότε θα προσπαθήσει να πάει τις κάλπες όσο πιο πίσω γίνεται αφού δεν νοείται να ψηφίσει σκληρά μέτρα και μετά, υπό την πίεση που υπάρχει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών εν θερμώ.

Οσο για τα σενάρια περί διαγραφής του που κυκλοφόρησαν εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον λόγο που θα μπορούσε να οδηγηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία τέτοια κίνηση αφού δεν έχει πάει αντίθετα από τις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος όπως αυτές έχουν αποφασιστεί στα κομματικά όργανα. Σημαντικό είναι πάντως ότι ο Β. Μειμαράκης δηλώνει ξανά παρών στον αγώνα της ΝΔ να φέρει την χώρα στην κανονικότητα ξεκαθαρίζοντας σε συνεργάτες του ότι « εγώ δεν έχω μηχανισμούς, δεν χαλάω λεφτά για τραπέζια και με ενοχλεί ότι κάποιοι διακινούν σενάρια είτε υπέρ είτε εναντίον μου».

Από την Πειραιώς επιβεβαιώνουν το κλίμα συναντίληψης για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει φέρει την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση που δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση.