Φορολογικές δηλώσεις 2013 taxisnet

 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013 TAXISNET

Φορολογικές δηλώσεις 2013 μέσω taxisnet

Ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2013 μέσω taxisnet υποχρεωτικά για όλους . Απο τις 20 Μαίου 2013 θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή στο taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2013 για τα εισοδήματα των μισθωτών,των συνταξιούχων και των ελευθέρων επαγγελματιών του 2012 .

Η ΓΓΠΣ, οριστικοποιεί τεχνικές λεπτομέρειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 ,αλλά και τις αλλαγές που έχουν γίνει στο έντυπο Ε1, οπου είναι αρκετές και αφορούν τα επιδόματα , την αναγραφή του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τα εισοδήματα των προστατευόμενων μελών ,αλλά και την δήλωση των τόκων καταθέσεων.

Φορολογικές δηλώσεις 2013 σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο φόρος

Ο φόρος που θα προκύψεις απο τις φορολογικές δηλώσεις 2013 θα πρέπει να εξοφληθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις, εφόσον η βεβαίωσή του γίνει μέχρι τις 31-7-2013. Εάν η βεβαίωση του ποσού γίνει τους μήνες Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, η εξόφληση πρέπει να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε δύο διμηνιαίες δόσεις, Εάν η βεβαίωση του ποσού γίνει από τον Οκτώβριο και μετά η εξόφληση πρέπει να γίνει υποχρεωτικά εφάπαξ.

Φορολογικές δηλώσεις 2013 έντυπο Ε1

Τι αλλάζει φέτος στο εντυπο Ε1 και την συμπλήρωση του στις φορολογικές δηλώσεις 2013 .Τι πρέπει να συμπληρωθεί για πρωτη φορά απο τους φορολογούμενους στο εντυπο Ε1 2013 . Τόκοι καταθέσεων και μερίσματα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά εφέτος στην εφορία σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου.

Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές που έχουν ενσωματωθεί στο νέο έντυπο Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2013 το οποίο θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μεταξύ άλλων στο έντυπο Ε1 2013 έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για τους μισθωτούς με μπλοκάκι, για να μην επιβαρυνθούν με το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος, κωδικός για την συμπλήρωση του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τους ιδιοκτήτες, του ΑΦΜ για τους κατόχους σκαφών αναψυχής καθώς και κωδικός για τον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων

Ειδικότερα οι κυριότερες αλλαγές στην συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2013, είναι οι ακόλουθες:

Στον πίνακα 2:

* τους κωδικούς 019-020 «είστε επιτηδευματίας που φορολογείται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 45 ΚΦΕ» πρέπει να συμπληρώσουν όσοι αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών αλλά είναι κατ' ουσίαν μισθωτοί για να μην επιβαρυνθούν με το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

* οι κωδικοί 027-028 «ασκείται εμπορική επιχείρηση και γεννηθήκατε μέχρι την 31-12-1950» πρέπει να συμπληρωθούν από όσους επιτηδευματίες απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους και εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος

Στον πίνακα 4Ε:

* στους κωδικούς 175-176 θα πρέπει να δηλωθεί και το ακαθάριστο εισόδημα από επαγγελματικές και εμπορικές μισθώσεις.

* στον κωδικό 177-178 πρέπει να δηλωθεί και το ακαθάριστο εισόδημα κατοικιών επιφάνειας μέχρι και 300 τ.μ, αστικών μισθώσεων αποθηκών και χώρων στάθμευσης ανεξαρτήτως επιφανείας

Στον πίνακα 4Ζ:

* στους κωδικούς 395-396 θα πρέπει να δηλωθούν εισοδήματα αλλοδαπής που προέρχονται από κατοικίες μεγαλύτερες των 300 τμ και το ακαθάριστο εισόδημα από επαγγελματικές και εμπορικές μισθώσεις

Στον πίνακα 6 :

* στους κωδικούς 659-660 πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά οι τόκοι καταθέσεων εσωτερικού και εξωτερικού, κέρδη από πωλήσεις μετοχών, τόκους ομολόγων καθώς και μερίσματα που εισέπραξε το περασμένο έτος ο υπόχρεος. Η συμπλήρωση του κωδικού αυτού εφέτος είναι υποχρεωτική ενώ ως πέρυσι ήταν προαιρετική. Τα εισοδήματα αυτά, θα προστεθούν στα λοιπά εισοδήματά του προκειμένου να υπολογιστεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Στον πίνακα 5

* στους κωδικούς 204-205-206 πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κύριας κατοικίας αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας. Ως πέρυσι η συμπλήρωση του αριθμού παροχής ήταν προαιρετικού χαρακτήρα.

* στους κωδικούς 844 και 845 οι κάτοχοι σκαφών αναψυχής θα πρέπει να δηλώσουν τον ΑΦΜ τους.

Στον πίνακα 9 :

* οι φορολογούμενοι πρέπει να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1 2013 ΕΔΩ

Φορολογικες δήλώσεις 2013 δήλωση τόκων καταθέσεων

Για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι καλούνται, υποχρεωτικά, να δηλώσουν τους τόκους των καταθέσεων αλλά και όλα τα εισοδήματα τους, από όπου και αν προέρχονται και ανεξάρτητα από το αν έχουν φορολογηθεί ή αν έχουν τύχει απαλλαγής.

Επίσης θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά και το αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλα τους τα ακίνητα ώστε να μπορεί το υπουργείο οικονομικών να υπολογίζει μέσω της ΔΕΗ και όχι από το Ε9 τους φόρους ακινήτων.

Τα προστατευόμενα τέκνα θα πρέπει επίσης να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους για να ελέγχεται εάν εισπράττουν από κάπου εισόδημα.

Όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αλλά θεωρούνται ως μισθωτοί, (είτε γιατί έχουν έως τρεις εργοδότες είτε γιατί ο ένας εξ' αυτών αποφέρει το 75% του εισοδήματος), πρέπει να το δηλώσουν για να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ και όχι 650 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι άνω των 62 ετών που ασκούν εμπορική επιχείρηση και γεννήθηκαν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 1950, απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος. Για να τύχουν όμως της απαλλαγής αυτής πρέπει να το δηλώσουν στον κωδικό 27 του πίνακα 2.

Φορολογικες δηλώσεις 2013 τι ισχύει για τους 18ρηδες

 Οι 18άρηδες θα υποχρεωθούν μόνο να πάρουν από την εφορία ΑΦΜ , ο οποίος θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις φορολογικές δηλώσεις των γονέων τους, εφόσον πρόκειται για προστατευόμενο μέλος τους.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις 2013

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις για να έχετε έκπτωση φόρου το 2013 ;

Ποιες είναι οι δαπάνες που δίνουν εκπτωση φόρου το 2013 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα δικαιολογητικά και οτι αφορά την έκπτωση φόρου

Ποτε τελείωνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2013

Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2013 εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2013.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ , ΔΗΛΩΣΕΙΣ , 2013 , TAXISNET