ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

epixirisi

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Οι τρεις εμπλεκομενοι φορεις στην ολη διαδικασια ειναι O OAEE, το επαγγελματικο επιμελητηριο οπου ανηκει η εκαστοτε επιχειρηση και η εφορια. Πριν πατε οπουδηποτε θα πρεπει να εχετε βρει τους ΚΑΔ ( Κωδικοι Αριθμησης Δραστηριοτητας ) που αντιστοιχουν σε αυτο που θελεται να κανετε. Θα πρεπει να ορισετe μια κυρια δραστηριοτητα και αν θελεται αλλες δευτερευουσες.

 Μπορειτε να δειτε ολους τους ΚΑΔ εδω: αρχειο pdf

Δικαιολογητικα για την εδρα της επιχειρησης

Για την εδρα της επιχειρησης υπαρχουν οι εξης επιλογες στις οποιες καθε φορα χρειαζεται το αντιστοιχο δικαιολογητικο:

1) Ενοικιαζομενο χωρο – Μισθωτηριο το οποιο εχει πριν υποβαλει ο ιδιωκτητης του  στην εφορια, μαθαινουμε την δραστηριοτητα του προηγουμενου ενοικιαση και το ΑΦΜ και τα σημειωνουμε στο μισθωτηριο.

2) Εναρξη στον δικο μας χωρο – Χρειαζομαστε το Ε9 ή το μισθωτηριο του σπιτιου
3) Παραχωρηση χωρου – Για το OAEE θελει αντιγραφο του Ε9 και υπευθυνη δηλωση οπου δηλωνεται οτι ο ιδιωκτητης μας παραχωρει το χωρο σαν εδρα της επιχειρησης μας. Για την εφορια χρειαζονται επισης τα προηγουμενα + αντιγραφο Ε1 του ιδιωκτητη. Η υπευθυνη δηλωση πρεπει να εχει το γνησιο της υπογραφης

 Βημα 1:
Παμε στο OAEE της περιοχης μας με τα ακολουθα εγγραφα

- Φωτοτυπια Ταυτοτητας

- Δικαιολογητικα για την εδρα της επιχειρησης ( αναφερθηκαν παραπανω )

- Αν υπηρχε προηγουμενη ασφαλιση στο ΙΚΑ θα χρειαστει ενα αντιγραφο του τριμηνιεου αποσπασματος ατομικου λογαριασμου ασφαλησης

- Αν υπαρχει η καρτα ΑΜΚΑ ( Αριθμος Μητρωου Κοινωνικης Ασφαλισης ) θα χρειαστει μια φωτοτυπια της.

- Καταβολη του ποσου 111,10 Ευρω

Με αυτα τα βηματα εχει ολοκληρωθει η προσωρινη εγγραφη στο ΤΕΒΕ και μας δινουν την απαραιτητη βεβαιωση για να την παμε στην εφορια.

Βημα 2:

Παμε στο Επιμελητηριο που ανηκουμε για εγγραφη, το μονο που χρειαζεται ειναι ταυτοτητα και μια δηλωση που σημπληρωνουμε εκει. Θα μας δωσουν την προ-εγγραφη που ειναι απαραιτητη για την εφορια.

Βημα 3:

Φτιαχνουμε την σφραγιδα με τα στοιχεια μας (επωνυμια, διευθυνση, ΑΦΜ, ΔΟΥ, τηλεφωνο )

Βημα 4:

Παμε στην εφορια οπου ανηκουμε και απο το τμημα μητρωου ( το μητρωο ειναι κλειστο καθε παρασκευη ) παιρνουμε και συμπληρωνουμε τα εντυπα Μ1 και Μ2 (στο Μ2 δηλωνουμε των κωδικο ΚΑΔ του επαγγελματος ). Με τα εντυπα αυτα και τα απαραιτητα δικαιολογητικα για την εδρα της επειχειρησης ( αναφερθηκαν παραπανω ) παμε στον ελεκτη ο οποιος αν θελει μπορει να ορισει αυτοψια στον επαγγελματικο χωρο ( συνηθως αυτο δεν γινεται ποτε ). Ο ελεκτης θα μας δωσει μια βεβαιωση με την οποια παμε στο μητρωο με τα ακολουθα δικαιολογητικα:

- Φωτοτυπια ταυτοτητας

- Προ-εγγραφη στο ΤΕΒΕ

- Προ- εγγραφη στο επιμελητηριο

- Διακιολογιτηκα για την εδρα της επιχειρησης

- Αδεια Ασκησεως Επαγγελματος ( οπου χρειαζεται )

Μετα απο ολα αυτα περνουμε την εναρξη απο την Εφορια.

Βημα 5:

Με το αντιγραφο της εναρξης απο την εφορια παμε στο OAEE και ολοκληρωνουμε την εγγραφη.

Βημα 6:

Με το αντιγραφο της εναρξης απο την εφορια και φωτοτυπια ταυτοτητας παμε στο επιμελητηριο και ολοκληρωνουμε την εγγραφη, πληρωνουμε παραβολο 25 Ευρω.

Βημα 7:

Παμε σε ενα βιβλιοπωλειο και αγοραζουμε ενα βιβλιο εσοδων – εξοδων και τα απαραιτητα μπλοκ αποδειξεων ( Αποδειξη Παροχης Υπηρεσιων, Τιμολογιο Παροχης Υπηρεσιων, Δελτιο Αποστολης κτλ.)

Βημα 8:

Με τα βιβλια παμε στην εφορια για θεωρηση.