ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ 2012

5 0 Αξιολόγηση:0
(0 ψήφοι)

agrotis

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ 2012

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται οι καταστάσεις με τα προβλεπόμενα ποσά επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και μετά την επεξεργασία των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθαρά θέμα των οικονομικών υπηρεσιών η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των παραγωγών.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς να αναλάβει κάποια πρόσθετη δέσμευση αναφορικά με το χρόνο ικανοποίησης της σχετικής υποχρέωσης από το υπουργείο Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ, νέο μίνι πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της μελέτης που καταγράφουν την τάση επιστροφής των νέων στα χωριά.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δώσει ουσιαστικά τη δυνατότητα σε 6.000 νέους αγρότες να εισπράξουν με τη μορφή πρώτης εγκατάστασης ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ και να διευκολυνθούν έτσι στην έναρξη του αγροτικού επαγγέλματος.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκανδαλίδης οι ίδιοι άνθρωποι θα μπορούν να ενισχυθούν επίσης από το σύνολο των διαρθρωτικών προγραμμάτων που προβλέπονται για τη στήριξη επιχειρησιακών σχεδίων.