ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2013 2014 Κάντε Αίτηση

5 0 Αξιολόγηση:2.92
(13 ψήφοι)
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2013 2014 Κάντε Αίτηση

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2013 2014 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ

Ανοιξέ η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 στο taxisnet όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να αιτηθούν και την προκαταβολή του επιδόματος.


Δείτε εαν ειστε δικαιούχος για το επίδομα θερμανσης καντε αίτηση δείτε οδηγίες.

Δειτε εδω πως θα κανετε αιτηση στο taxisnet για το επιδομα θερμανσης 2013

Η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με του πετρέλαιου θέρμανσης φέρνει το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το υπουργείο εχει ανακοινωσει το επιδομα θερμανσης . Η ανακοίνωση αφορούσε μόνο τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κλιμακώνεται το επιδομα θερμανσης καθώς το ακριβές ύψος του ποσού που επιστραφεί στους δικαιούχους .Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το επιδομα θερμανσης και την επίσημη ανακοίνωση απο το Υπουργείο.

 Τα παλιότερα  σενάρια ανέφεραν για το επιδομα θερμανσης τα εξής:

 Η καταβολή του θα είναι μηνιαία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Δηλαδή θα καταβάλλεται από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.

 Το επιδομα θερμανσης , αν και διαφοροποιημένο ως προς το ύψος θα λαμβάνουν όλα τα νοικοκυριά, με εισόδημα από ένα όριο και άνω, είτε ζουν στην Κρήτη είτε στη Φλώρινα.

Επίσης θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες

 Το ύψος του επιδόματος θα εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Την περιοχή στην οποία διαμένει το νοικοκυριό, το υψόμετρο της περιοχής καθώς και τη μέση θερμοκρασία που επικράτησε στη χώρα τον προηγούμενο μήνα.

Η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, δηλαδή νότια, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε ζώνη θα αντιστοιχεί ένα βασικό επίδομα, υψηλότερο για τη βόρεια ζώνη και χαμηλότερο για τη νότια. Εντός της ίδιας ζώνης θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το υψόμετρο στο οποίο διαμένει το νοικοκυριό, δηλαδή θα υπάρχει μια προσαύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που διαμένουν σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο.

Οπως προβλέπει η πρόταση, το επίδομα θέρμανσης 2013 θα δωθεί σαν επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου .

Με βάση όσα έγιναν γνωστά πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, στις 1 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης. Η εξίσωση θα γίνει στο 80% του φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.

Αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης 2013 στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο (από περίπου 1,05 που πωλείται σήμερα) ενώ στο ίδιο επίπεδο θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης (από περίπου 1,55 ευρώ ανά λίτρο που πωλείται).

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΔΩ