ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

agrotika55455

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ

ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστολές προς όλους τους ανταποκριτές του ΟΓΑ έστειλε η διοίκηση του Οργανισμού, με την οποία υπενθυμίζει την εγκύκλιο αρ. 9/2011 όπου τονίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι εργάτες γης αμείβονται πλέον υποχρεωτικά μόνο με εργόσημο και ότι στο εξής ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης θα υπολογίζεται, αποκλειστικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με εργόσημο.
Για τον λόγο αυτό όλοι οι εργάτες γης θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ζητούν την πληρωμή τους, αποκλειστικά, με ΕΡΓΟΣΗΜΟ, ώστε να κατοχυρώνουν το δικαίωμά τους για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Οργανισμό και, ειδικά οι πολίτες τρίτων χωρών, θα αντιμετωπίζουν προβλήματα και με την ανανέωση της άδειας διαμονής τους.
Ο ΟΓΑ θα αποστείλει επιστολές προς όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες, εργάτες γης, κλπ, όπου θα τους επισημαίνεται ότι οι αμοιβές θα καταβάλλονται μόνο με το εργόσημο.
Χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, σχετικά με το εργόσημο, παρέχονται από τους Ανταποκριτές του ΟΓΑ και στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί και η σχετική εγκύκλιος του ΟΓΑ με αριθ. 9/2011.