Πως μπορείτε να πληρώσετε το φόρο σε 12 δόσεις

Πως μπορείτε να πληρώσετε το φόρο σε 12 δόσεις

Πως μπορείτε να πληρώσετε το φόρο σε 12 δόσεις

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν φέτος οι φορολογούμενοι αφού τα εκκαθαριστικά καθυστερούν να τους αποσταλούν απο την ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα να μειώνονται οι δόσεις που μπορούν να πληρώσουν το φόρο που προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημειώματος του 2013 .

Τ συμβαίνει όμως με τους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης του 2013.

Η επιλογή που έχουν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν καμία οφειλή προς το δημόσιο πριν του 2013 είναι να αφήσουν τον φόρο που προκύπτει από το εκκαθαριστικό να γίνει ληξιπρόθεσμος και να προβούν σε ρύθμιση της οφειλής τους με την Πάγια ρύθμιση που ισχύει για οφειλές που έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες εντός του 2013 με προϋπόθεση να μην υπάρχει οφειλή πριν το τρέχον έτος .

Έτσι ο φορολογούμενος που θα αφήσει τον φόρο να γίνει ληξιπρόθεσμος θα μπορεί να τον πληρώσει σε 12 δόσεις αντί για τρεις ή ποιο πιθανό σε δύο διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει ο νόμος για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος 2013 ανάλογα την ημερομηνία εκκαθάρισης .

Αντίθετα η επιλογή αυτή δεν υπάρχει για τους οφειλέτες του δημοσίου που έχουν οφειλές που έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες πριν το 2013 αφού δεν μπορούν να ενταχθούν στην Παγια Ρύθμιση.