Μετεγγραφές φοιτητών και το 2013 2014 για περισσότερους

Μετεγγραφές φοιτητών και το 2013 2014 για περισσότερους

Μετεγγραφές φοιτητών και το 2013 2014 για περισσότερους

Αυξάνεται το όριο του εισοδήματος που επιτρέπει τις μετεγγραφές φοιτητών ώστε να αφορά περισσότερους φοιτητές σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας . Χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατέθεσε τη ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών και τα νέα κριτήρια στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο που συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συμφωνα με τα ΝΕΑ τα εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών αλλάζουν και από τις 7.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογενείας πάει στις 9.000 ευρώ. Επομένως, προκειμένου να έχει ένας φοιτητής δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή πρέπει το οικογενειακό του εισόδημα, διαιρούμενο διά του αριθμού των μελών της οικογενείας, να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ από 7.500 ευρώ που ίσχυε έως τώρα.Αντίστοιχα, οικογένεια με ένα παιδί έχει πλαφόν εισοδήματος τα 27.000 ευρώ για να αποκτήσει δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής.

Ταυτόχρονα, με την ίδια ρύθμιση αυξάνεται και το επιτρεπόμενο ποσοστό των μετεγγραφών από το 10% του αριθμού των φοιτητών μιας σχολής στο 15% - δηλαδή κάθε σχολή μπορεί να δεχθεί από μετεγγραφές επιπλέον φοιτητές σε αριθμό ίσο με το 15% των εισακτέων της συνολικά.

Οπως είπε ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Αρβανιτόπουλος, η αύξηση του εισοδήματος δεν θα έλυνε το πρόβλημα που υπάρχει, καθώς προτεραιότητα θα είχαν και πάλι τα χαμηλά εισοδήματα, γι' αυτό χρειάζεται και αύξηση του ποσοστού μετεγγραφών.

Ειδική μέριμνα υπάρχει και για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, οπου θα έχουν το δικαίωμα μεταγραφής και θα μπορούν να σπουδάσουν σε κοντινότερο πανεπιστήμιο όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.