ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

agrotika55455

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΘΕΙ Η ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Τον Ιούνιο θα γίνει η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, για το έτος 2011.

ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των αναγκαίων διοικητικών ελέγχων για την προετοιμασία της πληρωμής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Προϋπόθεση είναι, βέβαια, να καλυφθεί το απαιτούμενο ποσό από τους απαιτούμενους πόρους, αφού τα κοινοτικά χρήματα έχουν εξαντληθεί. Γι’ αυτό σκοπό έχουν δεσμευτεί από το υπουργείο Οικονομικών 100 εκατ. ευρώ, 60 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
Ανάστατοι είναι πολλοί αγρότες που είδαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται, την ημέρα της πληρωμής των πρόσθετων ενισχύσεων (πριμ) για το σκληρό σιτάρι και το αιγοπρόβειο κρέας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πληρώθηκαν σχεδόν 40.000 δικαιούχοι, οι οποίοι κατά βάση είχαν σωστές αιτήσεις και είχαν προσκομίσει τα δικαιολογητικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ μητρώου και αίτησης (διαφορετικός αριθμός ζώων) με αποτέλεσμα είτε ο παραγωγός να πληρώνεται λιγότερο είτε να επιβάλλονται ποινές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα υποβολής ένστασης από τις 25 Απριλίου 2012 στον Οργανισμό.