Ενιαία Ενίσχυση 2013 16.000 δεν την πήραν

Ενιαία Ενίσχυση 2013 16.000 δεν την πήραν Ενιαία Ενίσχυση 2013 16.000 δεν την πήραν

Ενιαία Ενίσχυση 2013 μέσα στον Νοέμβριο η λύση των προβλημάτων

16.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πήραν την ενιαία ενίσχυση 2013 σύμφωνα με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ Τσαυτάρη και ανέφερε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Απαντώντας σε ερώτηση σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, είπε, ότι πέρσι από τους 700.000 δικαιούχους, δεν έλαβαν προκαταβολή οι 24.000, ενώ φέτος από τους 686.000 δικαιούχους δεν έλαβαν προκαταβολή οι 16.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η 2Η ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Από τις 16.000, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι κτηνοτρόφοι και η μη πληρωμή της προκαταβολής έχει να κάνει με προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της επιλεξιμότητας των βοσκότοπων. Ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξετάζει ανά νομό όλες τις περιπτώσεις και η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε επίσης, ότι μόλις χθες, παρέλαβε το κείμενο των προτάσεων της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε προ μηνών, για το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την ιδέα του συνεταιρίζεσθαι», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας, ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν οι όποιες αλλαγές θα προωθηθούν με τη μορφή νομοσχεδίου ή μέσω τροπολογιών, θα υπάρξουν βελτιώσεις στον ισχύοντα νόμο.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, ετέθη επίσης το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, αλλά και η πιθανότητα παρακράτησης επιδοτήσεων από τον ΟΓΑ για οφειλές αγροτών προς τον Οργανισμό. Σε ότι αφορά στο γάλα, ο κ. Τσαυτάρης είπε, πως πρόκειται για ζήτημα που αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο μέχρι στιγμής το μόνο που έχει ζητήσει είναι τη συνδρομή του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν έτσι ώστε ένα γάλα να φέρει σήμα με την ένδειξη «ελληνικό». Για το δεύτερο ζήτημα είπε, ότι είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, επαναλαμβάνοντας πως βάσει του κανονισμού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να πιστώσει τα ποσά των ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.