ΟΣΔΕ 2014 αλλάζουν οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις

ΟΣΔΕ 2014 ΟΣΔΕ 2014

ΟΣΔΕ 2014 αλλάζουν οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις

Νέα διαδικασία υποβολής των ΟΣΔΕ για το 2014 ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τσαυτάρης όπου ανακοίνωσε σήμερα την εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2013.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην αλλαγή των διαδικασίων υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ από το 2014.

Όπως διευκρίνισε, από το 2014 η διαδικασία απελευθερώνεται και οι αιτήσεις ΟΣΔΕ, πλέον, θα υποβάλλονται: α) από τους ίδιους τους δικαιούχους απευθείας στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, β) μέσα από πιστοποιημένους φορείς με κατάλληλη τεχνογνωσία, οι οποίοι θα βοηθούν τους αγρότες για την υποβολή και κατά κανόνα θα βρίσκονται κοντά στην έδρα εκμετάλλευσης του αγρότη και γ) μέσα από πιστοποιημένους φορείς, οι οποίοι, πέρα από τη δυνατότητα υποβοήθησης των αγροτών για την υποβολή των δηλώσεων, θα διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια, ώστε να έχουν δυνατότητα διόρθωσης και ελέγχου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρόκειται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι παραγωγοί να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και την προκήρυξη διαδικασίας πιστοποίησης όσων φορέων πληρούν τα προσόντα.