ΜΕΣΩ TAXISNET ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013

5 0 Αξιολόγηση:0
(0 ψήφοι)

teloikikloforias

ΑΠΟ ΤΟ TAXISNET Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013

Τέλος η προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας από την εφορία και τις τράπεζες σχεδιάζει να βάλει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω taxisnet θα γίνεται και ηλεκτρονικά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη αρχίσει να τρέχει τον σχεδιασμό ειδικής εφαρμογής που θα αντικαταστήσει τα σήματα τελών κυκλοφορίας με αποδείξεις μέσω του taxisnet.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013 ΕΔΩ

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτόν θα πηγαίνουν στην τράπεζα ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά, θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Όσοι θεωρήσουν ότι μπορούν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα εντοπίζονται μέσω των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων στο taxisnet. Αν ο φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν συμπληρώνει τον αριθμό του ΙΧ του στην ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, θα βγαίνει απευθείας ειδοποίηση με την οποία θα ενημερώνεται ότι του αντιστοιχεί πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους κυκλοφορίας .Αν δεν το πληρώσει δεν θα μπορεί να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.