ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

OTE

ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ 2012 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΤΕ και το προεδρείο των Εργαζομένων του ΟΤΕ για την νέα εθελούσια έξοδο που έχει προγραμματίσει η διοίκηση .

 

Η εφαρμογή της νέας εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ το 2012  μετά τις ρυθμίσεις για την αυτασφάλιση καθώς και τη φορολόγηση των ποσών που προέρχονται από εθελουσία έξοδο είναι ποιο εύκολο να εφαρμοστεί. Ειδικές ρυθμίσεις για τις εθελούσιες ψηφίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, για το οποίο θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ εργαζόμενων και διοίκησης του ΟΤΕ, θα αφορά κατά κύριο λόγο όσους θα έβγαιναν στην σύνταξη από 2013 έως το 2015 .

Το ποιό πιθανό σενάριο είναι πως η πρόταση της διοίκησης για την εθελουσία θα περιλαμβάνει την παροχή ποσοστού των μηναίων αποδοχών για τα χρόνια που θα απομένουν μέχρι τη συνταξιοδότηση, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με το κόστος της αυτασφάλισης, το οποίο υπολογίζεται σε 500 ευρώ περίπου τον μήνα.

Από την πλευρά των εργαζομένων, φαίνεται ότι υπάρχει επιθυμία το ποσό αυτό να καταβάλλεται από τον ΟΤΕ, με μείωση του ποσού που θα λάβουν εφάπαξ, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην καταβολή των εισφορών.