ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2012

5 0 Αξιολόγηση:0
(0 ψήφοι)

daktylios

ΝΕΟΣ  ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2012 ΑΠΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ

Ο Νέος Δακτυλίος 2012 αναμένεται να εφαρμοστεί εν τέλει από την 3 Σεπτεμβρη σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες. Τι προβλέπει ο νέος πράσινος δακτύλιος 2012.

Εντός του μικρού δακτυλίου δυνατότητα κυκλοφορίας θα έχουν μόνο τα οχήματα (Ι.Χ. και μικρά φορτηγά) τεχνολογίας Euro V ή νεότερης με άδεια κυκλοφορίας από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Προϋπόθεση, ωστόσο, για την παραπάνω κατηγορία οχημάτων, είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μην ξεπερνούν τα 140g/km. Ελεύθερη θα είναι η διέλευση στον δακτύλιο για τα υβριδικά οχήματα, που είναι τεχνολογίας Euro IV ή μεταγενέστερης. Όσα οχήματα είναι αυτής της κατηγορίας θα διαθέτουν ένα ειδικό πράσινο σήμα, ώστε να είναι διακριτά από τους άνδρες της Τροχαίας.

Τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά το 1990 θα κινούνται στον μικρό δακτύλιο με βάση το ισχύον σύστημα μονών – ζυγών. Τις μονές ημέρες θα κυκλοφορούν τα οχήματα με λήγοντα αριθμό πινακίδας μονό και αντιστοίχως τις ζυγές ημέρες, οι ζυγές πινακίδες. Τα παλαιότερα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990 δεν θα μπορούν να κινούνται στα όρια του δακτυλίου παρά μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος.

Εκτός μεγάλου δακτυλίου θα τεθούν λεωφορεία και φορτηγά (2,2-12 τόνων) που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990. Για τα βαρέα φορτηγά (πολυαξονικά), άνω των 12 τόνων, θα απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία όσων έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990 σε όλη την Αττική.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των πολυαξονικών που κυκλοφορούν στη χώρα δεν θα μπορoύν να κινηθούν στα όρια της Αττικής, καθώς ο στόλος είναι ιδιαίτερα γερασμένος, με τον μέσο όρο ηλικίας να ανέρχεται στα 17 έτη. Ωστόσο, γι’ αυτή την κατηγορία οχημάτων θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, στις κύριες οδούς πρόσβασης στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου με στόχο πρακτικά να επιτρέπεται μόνο η διέλευσή τους από την Αττική.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2012 , DAKTYLIOS 2012