ΝΕΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 nea taytothta2

ΝΕΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΣΟ 2012 2013

Ολη απόφαση για την νέα φοιτητική ταυτότητα.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας το ΠΑΣΟ θα ενσωματωθεί με την φοιτητική ταυτοτητα  το ακαδημαικό έτος 2012 2013.

Η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απόκτηση της νέας φοιτητικής ταυτοτητας θα είναι διαθέσιμη από τις 24/09/2012 από τη διεύθυνση academicid.minedu.gov.gr. Ειδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης για την ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης της ακαδημαικης φοιτητικής ταυτοτητας του οικείου ΑΕΙ

Η νέα ακαδημαικη φοιτητική ταυτοτητα θα ισχύει για όσο διάστημα υφίσταται η φοιτητική ιδιότητα και θα καλύπτει πολλαπλές χρήσεις πέραν του φοιτητικού εισιτηρίου ΠΑΣΟ. Η διανομή και η εκτύπωση της Νέας ακαδημαικης φοιτητικής ταυτοτητας θα γίνετε από ανάδοχο ο οποίος έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό.

Η παραλαβή της νέας ακαδημαικης φοιτητικής ταυτοτητας θα γίνετε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από το σημείο του αναδόχου που θα επιλέξει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας ο κάτοχος της ακαδημαικης φοιτητικής ταυτοτητας οφείλει να δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ακύρωση της ακαδημαϊκής ταυτότητας και να προχωρήσει σε καταστροφή της.

Η διαδικασία για τους πρωτοετείς φοιτητές:

• Η αίτηση για την φοιτητική ταυτότητα θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.

• Οι αιτήσεις για την φοιτητική ταυτότητα θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις γραμματείες των τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο, (που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.

• Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την φοιτητική ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.

• Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα παρέχεται –προαιρετικά– η δυνατότητα να περιληφθούν επιπλέον στοιχεία, όπως αναγραφή πιθανών αλλεργιών και δήλωση δωρητή οργάνων.

Δείτε εδω δείγματα της νέας ακαδημαικης φοιτητικής ταυτοτητας

ΟΛΟ ΦΕΚ για την ακαδημαικη φοιτητική ταυτοτητα δικαιούχοι κριτήρια

ρεπορταζ ,επιμέλεια:dikaiologitika.gr

ΝΕΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  , foitikh taytothta , academicid.minedu.gov.gr