ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2013

polikatoikia

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟ 2013

Ο  Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει το 2013 τους δύο βασικούς φόρους της ακίνητης περιουσίας το ειδικό τέλος ακινήτων ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ φόρος ακίνητης περιουσίας.

 

Ο Ενιαιος φόρος Ακινήτων θα επιβαρύνει όλα τα φυσικά πρόσωπα ξεχωριστά και θα υπολογίζεται επί του συνόλου της οικογενειακής περιουσίας.

Το αφορολόγητο όριο μόνο για τη πρώτη κατοικία θα είναι 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το συνολικό ύψος της περιουσίας.

Βάση των δύο παραπάνω ρυθμίσεων του Ενιαίου φόρου ακινήτων για παράδειγμα έγγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας 200000 ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% δεν θα πληρώσουν φόρο Ακινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2013

Η αξία της περιουσίας θα προκύπτει από το άθροισμα του συνόλου των ακινήτων για κάθε φυσικό πρόσωπο και στην συνέχεια θα φορολογείται με βάση την νέα κλίμακα.

Για παράδειγμα έστω ότι κάποιος έχει ακίνητη περιούσιας αντικειμενικής αξίας 400000€ θα φορολογηθεί για τα πρώτα 100000€ μηδενικό φόρο για τα επόμενα 100000€ 100€ φόρο και για τα υπόλοιπα 200000€ 400€ φόρο.

Από τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα εξαιρεθούν μόνο η αγροτική γη που ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Με αποτέλεσμα να φορολογηθούν από τον ενιαιο φορο και τα αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα και ας καλλιεργούνται αλλά οι ιδιοκτήτες δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σχεδιάζεται επίσης δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% με 4% από 8% με 10% που είναι σήμερα καθώς και μείωση του ΦΠΑ 23% σε 20% που επιβαρύνει την οικοδομή.

Εάν μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης φαίνεται ότι η μείωση του φόρου μεταβίβασης θα ισοσκελιστεί με την αύξηση της φορολογίας για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων υψηλής αξίας

Σας παραθέτουμε την νέα κλίμακα του νέου ενιάιου φόρου ακινήτων από το αποκλειστικό δημοσιευμα της εφημερίδας ΤΟΒΗΜΑ της Κυριακής πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ενιαίος φόρος Ακινήτων Αφορολόγητο 50.000 €

ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΝΕΟΣ , ΕΝΙΑΙΟΣ ,ENIAIOS ,FOROS , ΦΟΡΟΣ