ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

thermansi3

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Το επίδομα θέρμανσης θα ονομαστεί επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και αυτό διότι θα το πάρουν μόνο οι πολίτες που καταναλώνουν πετρέλαιο για την θέρμανση και όχι άλλο καύσιμο . Οποιοδήποτε νοικοκυριό καταναλώνει φυσικό αέριο ή διαθέτει άλλη πηγή θέρμανσης, δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος πετρελαίου. Στου δικαιούχους θα είναι μόνο αυτοί που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 30000€.

Η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει στο 80% του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

Το επίδομα πετρελαίου θα δίνεται μόνο επί του τιμολογίου που θα προσκομίζεται από τον φορολογούμενο .

Πλαφόν θα μπει και στα τετραγωνικά της κατοικίας το επίδομα πετρελαίου θα καλύπτει μόνο για τα πρώτα 120τ.μ. της επιφανείας της εάν κάποιος έχει πάνω από 120 τετραγωνικά κατοικία και πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια θα παίρνει επίδομα μόνο για τα 120 τετραγωνικά.δεν θα διαφοροποιείται το επίδομα ανάλογα με την τιμή πώλησης του καυσίμου που θα είναι μία και ενιαία για όλη την επικράτεια.

Δεν παίρνουν το επίδομα πετρελαίου οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους πισίνες και σκάφη αναψυχής

Τα περιουσιακά κριτήρια που θα οριστούν με πλαφόν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας έως 150.000 ευρώ.

Θα ισχύσουν οι ίδιες γεωγραφικές ζώνες με πέρυσι. Το επίδομα πετρελαίου θα κλιμακώνεται από 200-400 ευρώ.

ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ

Α' Ζώνη: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα.

Β' Ζώνη: Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη, Εβρος.

Γ' Ζώνη: Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος , Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα.

Δ' Ζώνη : Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη.Πώς θα γίνεται η καταβολή

Η διαδικασία για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου, έχει ως εξής:

Οι πολίτες που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης οφείλουν πριν την παραλαβή του να εισέρχονται σε ειδική εφαρμογή στο TAXISNET και να δηλώνουν πόση ποσότητα χρειάζονται και ζητούν να παραλάβουν.

Εφόσον διασταυρωθεί ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά και περιουσιακά κριτήρια από τις φορολογικές τους δηλώσεις του 2012 θα μπορούν να ξεκινούν διαδικασίες για την προμήθεια του πετρελαίου, στην συνεχεία οι δικαιούχοι θα καταχωρούν το σχετικό τιμολόγιο στο taxisnet και το ποσό του επιδόματος θα καταβάλετε στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχουν δηλώσει.

Το dikaiologitika.gr θα σας ενημερώσει αμέσως με την εκδοση της οδηγίας για το επίδομα πετρελαίου και θα αναρτήσει την ανακοίνωση και στην σελίδα μας στο facebook

Αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης μεσω ΚΕΠ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,epidoma petrelaioy