ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500€ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

aytokinita252

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500€ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Πρόστιμο 500 ευρώ στα ανασφαλιστα αυτοκινητα το 2013 . Μέσα στον Οκτώβριο θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για τον εντοπισμό και την θέσπιση προστίμου στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τα οποίο θα έχει ο παραβάτης διορία οκτώ ημερών για να το πληρώσει.

Η απόφαση θα προβλέπει και ποινές , αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες σε όσους δεν πληρώσουν το πρόστιμό εντός των 8 ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500 ΕΥΡΩ

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων θα γίνει από την η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η ΓΓΠΣ θα στέλνει ταχυδρομικώς ειδοποιητήριο προς τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν εντοπιστεί ότ είναι ανασφάλιστα θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους .

Σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

Όταν δεν μπορεί ο παραβάτης να αιτιολογήσει για ποιο λόγω είναι το αυτοκίνητο του ανασφάλιστο θα πληρώνει το πρόστιμο των 250 ευρώ και θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος δεν ακολουθήσει την διορία των 8 ημερών και αγνοήσει το ειδοποιητήριο της ΓΓΠΣ, θα του επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, και θα επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης.

ανασφάλιστα αυτοκίνητα , ανασφάλιστα οχηματα , ανασφάλιστα δικυκλα μηχανακια