ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΟΤΕ

 ote2

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για την επικείμενη εθελουσία έξοδο μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η μεταφορά μεγάλου αριθμού υπαλλήλων σε διακριτή επιχειρησιακή μονάδα του οργανισμού, που θα έχει ως αντικείμενο δραστηριότητες έξω από την τηλεφωνία και το ίντερνετ, με στόχο να μικρύνει το κόστος παραγωγής υπηρεσιών φωνής και διαδικτύου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία του ΟΤΕ επηρεάζει περίπου τους 2.000 εργαζομένους.

Περίπου 1.000 είναι αυτοί που συμπληρώνουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα εντός διετίας και θα τους αφορά η εθελούσια έξοδο, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, να συναινέσουν. Έπειτα και από σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο Εργασίας, ο ΟΤΕ προσφέρεται να καλύψει το κόστος της αυτασφάλισης σε όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα εξόδου, οι οποίοι θα λάβουν τόσο το εφάπαξ που δικαιούνται, όσο και εννέα μισθούς.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, δεν έχουν ακόμη εξειδικευθεί οι λεπτομέρειες των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, όμως τονίστηκε όμως σε σχετική συνάντηση τονίστηκε ότι πρόκειται για θέμα που πρέπει να κλείσει έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Πρόβλημα για το κλείσιμο της συμφωνίας όμως είναι τα νέα μέτρα και η αυξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη το οποίο μέτρο θα αλλάξει τα δεδομένα της συμφωνίας για την εθελουσία έξοδο.