ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

5 0 Αξιολόγηση:0
(0 ψήφοι)

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Διπλάσιο το ενδιαφέρον φέτος στην περιοχή της Ξανθης του προγράμματος για τα δωρεάν τρόφιμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συνολικά 16.000 αιτήσεις, διπλάσιες από την περσινή χρονιά, υποβλήθηκαν φέτος στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης .

Το πρόγραμμα για τα δωρεάν τρόφιμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιείται στην Ξάνθη με τη συνδρομή κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων όπως: η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ξάνθης, οι Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Ποντίων, το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο, καθώς και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έστειλε όλες τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στα τέλη Σεπτεμβρίου στο υπουργείο και αναμένει την απόφαση του ορισμού των δικαιούχων που θα παραλάβουν τα δωρεάν τρόφιμα. Η υπηρεσία επιφορτίζεται με την αρμοδιότητα να ελέγχει τα φορτηγά που θα φτάσουν στις αποθήκες των φορέων και ιδρυμάτων, να πιστοποιήσει ότι οι ποσότητες είναι οι αναγραφόμενες στα παραστατικά και να παραδώσει τα τρόφιμα στους φορείς για να τα διανείμουν στους δικαιούχους του προγράμματος.

πηγη:ΑΠΕ