Νέα Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών στο Δημόσιο

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΣΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Nέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών μετά απο την μεγάλη άυξηση που παρουσιάζουν οι οφειλές των φορολογουμένων από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ. Μάλιστα παρουσίασαν σημαντική αύξηση από τα τέλη Ιουλίου που ανέρχονταν σε 3,885 δισ. ευρώ γεγονός που αποδίδεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Το υπουργείο για να αντιμετωπίση την κατάσταση το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους. Μάλιστα η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές. Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε.

πηγη:ΑΠΕ