ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013

Ποιοι πρεπει να κανουν Φορολογική Δήλωση το 2013 και ποτε

Τι αλλάζει με την φορολογική δηλωση το 2013 ποιοι πρέπει να κάνουν ,ποτε και πως τι προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος.

Υποχρεωτική γίνεται από το 2013 η φορολογική δήλωση για όλα τα φυσικά πρόσωπα απο 18ου χρονων και πάνω χωρις εξαιρεσεις.

Η φορολογική δήλωση πλεον θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά απο ολους ενω , ενώ καθιερώνεται κάθε χρόνο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Αυτο που αλλάζει  είναι οτι ενω περσι υπηρχε το οριο των 3000 € για την υποβολή φορολογικής δήλωσης απο φέτος κάνουν φορολογική δήλωση απαντες.

E1 οδηγίες συμπλήρωσης 2013

Φορολογικές δηλώσεις 2013 περισσοτερα εδω 

Συμφωνα με τον νεο φορολογικο νόμο ορίζεται ότι:
Κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο, έχει υποχρέωση να υποβάλλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Εξαιρετικά, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει οποιοσδήποτε, εφόσον προσκληθεί γι' αυτό εγγράφως από τον αρµόδιο προϊστάµενο της Δηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΔΗΓΟ 2013 ΕΔΩ

Ποτε κανουμε Φορολογικη δήλωση το 2013

 Η Φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδοµών από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου κάθε έτους. Ως χρόνος βεβαίωσης του φόρου για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα θεωρείται ο μήνας Ιούλιος.
Ο φόρος που αναλογεί στο συνολικό καθαρό εισόδηµα καταβάλλεται σε τρεις ίσες δόσεις, έως το τέλος Αυγούστου, έως το τέλος Οκτωβρίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν ο φόρος βεβαιώνεται τους µήνες Αύγουστο και Σεπτέµβριο του οικείου οικονοµικού έτους, καταβάλλεται σε δύο δόσεις και αν βεβαιώνεται τον Οκτώβριο, σε μία δόση. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης - για εμπρόθεσμες δηλώσεις - παρέχεται έκπτωση 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου.