Νομιμοποιηση Αυθαιρέτων Νεος Νομος

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Νομιμοποιηση Αυθαιρέτων νεος νομος τον Φεβρουαριο

Λύση για την οριστικη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων επιχειρεί η κυβέρνηση με νεα νομοθετικη ρυθμιση .

Η νομιμοποιηση αυθαιρέτων θα αφορα οπως εχει κανει γνωστο η κυβερνηση μονο αυθαιρετες κατασκευες που εχουν οικοδομική άδεια και η δομηση τους ειναι εναρμόνισμενη με τους όρους δόμησης της περιοχής.

Συγκεκριμενα η νομιμοποιηση αυθαιρετων αναμενεται να ξεκινησει από τους ημιυπαίθριους που έκλεισαν παράνομα και από πολεοδομικές παρανομίες μικρής κλίμακας.Η νέα νομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποιηση των αυθαιρέτων αναμενεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον επόμενο μήνα.

Οι προυποθέσεις για την νομιμοποιηση των αυθαιρέτων θα είναι :

Η εκδοση οικοδομικης αδειας για την κτισμα ,τα κτίσματα να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά ,ημιυπαίθριους χώρους, πυλωτές, υπόγεια και αποθήκες που βρίσκονται εντός διαγράμματος κτιρίου και τέλος η νομιμοποιηση δεν θα αφορα αυθαιρετα που βρίσκονται σε δάση και αιγιαλο.

Χθες με αφορμη της ψηφισης της τροπολογίας για την παράταση της τακτοποιησης των αυθαιρετων ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, αφού τόνισε ότι δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις αυτού το νομοσχεδίου ένα θέμα που χρονίζει για δεκαετίες κάλεσε τα κόμματα να συμμετάσχουν σε Ειδική ανοιχτή κοινοβουλευτική διαδικασία με προτάσεις και απόψεις για την οριστική λύση του θέματος των αυθαιρέτων. Μετά από την διαδικασία αυτή, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που προανήγγειλε