Ηλεκτρονικα Παραβολα και συναλλαγες Εφοριας

5 0 Αξιολόγηση:0
(0 ψήφοι)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΦΟΡΙΑ

Ηλεκτρονικα τα Παραβολα και συναλλαγες Εφορίας μεσω διαδικτυου

Ο υφυπουργος Οικονομικών κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν για παράδειγμα ηλεκτρονικα παραβολα και πληθος συναλλαγες που δεν θα χρειαζονται επισκεψη στην εφορια.

Συγκεκριμένα οι συναλλαγες που θα γινονται ηλεκτρονικα και οχι στην εφορία είναι η κατωθι:

   - Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.

   - Θεσπίζονται τα ηλεκτρονικα παραβολα, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για να αγοραζει ο πολιτης παραβολα 

   - Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων.

   - Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.

   - Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

   - Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ, δηλώνει ότι «ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση, επανεξετάζονται στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου σε συνδυασμό πάντα με το κόστος των επιπτώσεων στα Δημόσια έσοδα».

Για δε την αποκατάσταση των ομολογιούχων που αγόρασαν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι αυτή «εξετάζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις».