Ενιαιος Φορος Ακινητων πως θα φορολογηθουν

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Ενιαιος Φορος Ακινητων πως θα φορολογηθουν κλιμακες αφορολογητο

    Από το β εξάμηνο του 2013 όλοι οι φόροι ακινήτων ενοποιούνται σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και αγροτεμαχίων .

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος που θα φορολογηθούν τα ακινητα και τα αγροτεμάχια με τον ενιαίο φόρο ακινήτων αφού στην σύσκεψη που έγινε χθες μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη του γενικού γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρης και εκπροσώπους της 3 κομματικής κυβέρνησης εξετάσθηκαν όλα τα σενάρια για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων .

Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια , ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα έχει 3 κλίμακες φορολόγησης, με αφορολόγητο κατά πάσα πιθανότητα στις 50.000 ευρώ και θα είναι σε 5 δόσεις .

Όσο αφορά τις 3 κλίμακες φορολόγησης για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα θεσπιστεί μία κλίμακα για τα εντός σχεδίου ακίνητα (οικόπεδα και ακίνητα) μια κλίμακα για ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρείες και μια κλίμακα για τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα

Οι προτάσεις για το υψος των συντελεστών του ενιαίου φόρου ακινήτων για τα εντος σχεδίου ακινητα είναι ότι ο συντελεστής θα ξεκινά από 0,05 επι την αντικειμενικής αξίας εάν καθιερωθεί αφορολόγητο τα 50000 ευρω και 0,1 εάν θεσπιστεί αφορολόγητο 100000 ευρω. Τα αγροτεμάχια θα φορολογηθούν με αλλο συντελεστή και θα έχει βάση πολύ χαμηλό αφορολόγητο χωρις όμως να εχει οριστικοποιηθεί .