Ποτε θα δοθουν οι συντάξεις ημερομηνιες 2013

5 0 Αξιολόγηση:5
(1 Ψήφος)

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 2013

Ποτε θα δοθουν οι συντάξεις ημερομηνιες για το 2013

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα δοθουν οι συνταξεις απο τον Ιανουαριο 2013 προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ, θα καταβαλει τις συνταξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ θα καταβαλει τις συνταξεις μια ημέρα μετά.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26 χιλιάδες δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.