Νεες αντικειμενικες αξιες ακινητων ποιους φορους επηρεαζουν

 

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Νεες αντικειμενικες αξιες ακινητων ποιους φορους επηρεαζουν

Η αναπροσαρμογη στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων και η εξομοιωση τους με τις πραγματικες αξιες των ακινητων θα μειώσει φορους και τελη αφου σε πολλες περιοχες της χωρας λογω της κρισης στην αγορα ακινητων και την πτωση των τιμων των ακινητων οι αντικειμενικες αξιες ακινητων θα οδευσουν προς τα κατω. 

Η αναπροσαργμοση των αντιμενικων αξιων των ακινητων αποφασιστηκε απο τον υπουργο Οικονομικών Γ. Στουρνάρα οπου προβλεπεται η σύσταση ειδικής επιτροπής με έργο τη «μελέτη και εισήγηση για την αναθεώρηση της διαδικασίας προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να εξομοιωθούν κατά το δυνατόν, με τις εμπορικές αξίες».

Η επιτροπή για την αναπροσαρμογη των αντικειμενικων αξιων που συστήνεται θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι αντικειμενικές αξίες ακινητων δεν έχουν αλλαξει από το 2007 ενώ απο την αρχη της κρισης η πτώση των τιμών των ακινήτων είναι μεγαλη.

Οι αντικειμενικές αξίες ακινητων στην περιπτωση μειωσης τους θα επηρεάσουν πολλους φόρους ,οι οποιοι υπολογιζονται βαση των αντικειμενικων αξιων.Οι ποιο σημαντικοι φόροι που βασιζονται στι αντικειμενικες αξιες ακινητων είναι το ΦΠΑ στην αγορά νεοδμητων ακινητων και στην αντιπαροχή, τα τεκμήρια, το φόρο μεταβίβασης αλλά το ΕΕΤΗΔΕ και τον νεο ενιαίο φόρο ακινήτων.