Επιδομα προνοιας στους ινσουλινοεξαρτώμενους

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 2013

Επιδομα προνοιας στους ινσουλινοεξαρτώμενους ανεξαρτήτως ποσοστού

Εγκυκλιο θα εκδόσει η Γενικη Γραμματεία Πρόνοιας οπου θα προβλέπει οτι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας θα πάρουν αναδρομικά το επίδομα πρόνοιας 

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά και τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου κ. Έφη Μπέκου συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς προκειμένου να συζητήσει το θέμα των ινσουλινοεξαρτώμενων του Νομού Αχαΐας. Ο Δήμαρχος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Υγείας- Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρη Μασσαρά και την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων κ. Παρασκευή Μπουκλά  έθεσε το θέμα της αναστολής του προνοιακού επιδόματος των ινσουλινοεξαρτώμενων με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία είχε υπογραφεί και η οποία όριζε ότι δικαίωμα επιδόματος πρόνοιας έχουν όσοι έχουν διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας από 67% και πάνω.

Η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί άμεσα εντός των επομένων ημερών ερμηνευτική εγκύκλιος για να δινεται το επιδομα προνοιας σε όλους τους ινσουλινοεξαρτώμενους ανεξαρτήτως του ποσοστού αναπηρίας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κατόπιν αυτού έδωσε εντολή στην κ. Μπουκλά ώστε στην επόμενη καταβολή επιδόματος πρόνοιας να συμπεριληφθούν όλοι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας και να τους χορηγηθούν αναδρομικά τα ποσά των επιδομάτων και για τους μήνες που δεν τους είχαν καταβληθεί, λόγω της σύγχυσης που είχε προκαλέσει η  ΚΥΑ.