Τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τρία νέα προγράμματα απο τον ΟΑΕΔ οπου θα δίνουν επιδοτήσεις σε νέους ωστε να ανοίξουν νεες επιχειρήσεις ή να κάνουν μια νέα αρχή στον πρωτογενή τομέα .

Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα απευθύνονται σε ανέργους ηλικίας 18-35 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά 1.600 ανέργους ώστε να δημιουργήσουν επιχείρηση μέσω χρηματοδότησης της τάξεως του 40-60%. Το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 20000 ευρώ και μπορεί να ανέλθει έως τα 150.000 ευρώ

Το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών. Θα ωφεληθούν 7.000 άνεργοι προκειμένου να υλοποιήσουν τη δική τους καινοτόμα ιδέα. Το ποσοστό χρηματοδότησης θα είναι της τάξεως του 100%, με το ποσό της επιδότησης να μην υπερβαίνει τις 13000 ευρώ.

Το τρίτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ : Επιστροφή στην ύπαιθρο. Θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ και θα καλύψει άλλους 3000 άνεργους νέους, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στον αγροτοδιατροφικό τομέα ή την παροχή υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο της κατάρτισης προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη συμβουλευτική υποστήριξη υπάρχει επιδότηση της τάξεως των 3000 ευρώ.

Το dikaiologitika.gr θα σας παρουσιάσει όλα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ όταν ανακοινωθούν απο τον οργανισμό