Τόκοι και φορολογική δήλωση 2013 απαντήσεις

Newsroom
28/05/2013 - 09:03
28/05/2013 - 09:03
28/05/2013 - 09:03
Τόκοι και φορολογική δήλωση 2013 απαντήσεις
Τόκοι και φορολογική δήλωση 2013 απαντήσεις απο τον ΓΓΔΕ Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για…
Τόκοι και φορολογική δήλωση 2013 απαντήσεις απο τον ΓΓΔΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για το πώς θα υποβληθούν οι τόκοι απο τους πολίτες στις φορολογικές δηλώσεις 2013.

Οσο αφορά το θέμα έχει ανακύψει με τους τόκους άνω 250 ευρώ , οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση που αναγράφονται οι τόκοι .

Όμως, υπάρχει και μία συζήτηση που γίνεται για να στέλνονται απευθείας τα δικαιολογητικά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες.

Το κοιτάμε και από φέτος αυτό», ανέφερε. Ξεκαθάρισε όμως ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εκκρεμότητες πρέπει να τις τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και στην περίπτωση φυσικά που γίνει κάποιο λάθος, μπορεί ο φορολογούμενος να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση.

Ανέφερε ακόμη ότι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας δεν έχουν επιτόκιο. «Εάν όλοι οι τόκοι είναι στον πρώτο δικαιούχο, τότε πρέπει να τα δηλώσει όλα εκείνος», συμπλήρωσε.

Και αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση των ΚΕΠ λέγοντας «Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε. Θα ενεργοποιηθούν και τα ΚΕΠ για να βοηθήσουν τον κόσμο», είπε «Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων, πλην του Δημοσίου, θα βοηθηθούν και μέσω των ΚΕΠ».

Πάντως, αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη παράταση που θα δοθεί λέγοντας «Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις αλλά θα δοθεί παράταση, όπως όλα δείχνουν». Υποστήριξε μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις, εκεί που έχουν γίνει λάθη, μπορεί η ΔΟΥ να καλέσει τους φορολογούμενους. Τόνισε ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα και είπε ότι και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής πρέπει να βάλουν στη δήλωση τον αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ.