Μικρότερο φόρο θα πληρώσει η πλειοψηφία των φορολογουμένων

Newsroom
28/05/2013 - 12:26
28/05/2013 - 12:26
28/05/2013 - 12:26
Μικρότερο φόρο θα πληρώσει η πλειοψηφία των φορολογουμένων
Μικρότερο φόρο θα πληρώσει η πλειοψηφία των φορολογουμένων λέει ο ΓΓΔΕ Χ Θεοχάρης Η πλειοψηφία των φορολογουμένων, δηλ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει το 2013…
Μικρότερο φόρο θα πληρώσει η πλειοψηφία των φορολογουμένων λέει ο ΓΓΔΕ Χ Θεοχάρης

Η πλειοψηφία των φορολογουμένων, δηλ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει το 2013 μικρότερο φόρο, σε σύγκριση με τον περυσινό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια και είναι πολύ πιθανό να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβούν στα τραπεζικά υποκαταστήματα για να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις. 

Αναφορικά με το διαχωρισμό στην περίπτωση που υπάρχει συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό, διευκρίνισε ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ποιος από τους συνδικαιούχους θα δηλώσει τους τόκους.

Σε κάθε περίπτωση η αναγραφή είναι υποχρεωτική στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, έχουν υποβληθεί 12.000 δηλώσεις, ενώ την πρώτη ημέρα 1.290 φορολογούμενοι έσπευσαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους.