Τόκοι καταθέσεων στο Ε1 τι προβλέπει η διάταξη

Newsroom
06/06/2013 - 10:44
06/06/2013 - 10:44
06/06/2013 - 10:44
Τόκοι καταθέσεων στο Ε1 τι προβλέπει η διάταξη
Τόκοι καταθέσεων στο Ε1 τι προβλέπει η διάταξη Σήμερα αναμένεται να πάει στη Βουλή η διάταξη που θα προβλέπει πως οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται…
Τόκοι καταθέσεων στο Ε1 τι προβλέπει η διάταξη

Σήμερα αναμένεται να πάει στη Βουλή η διάταξη που θα προβλέπει πως οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνο εάν ξεπερνούν τα 250 ευρώ.  Συμφωνα με το Βήμα η διάταξη θα περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Μετά την ψήφιση θα ακολουθήσει η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη  η οποία θα ρίχνει φως στο τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών. Σε αυτή θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να δηλωθεί το «πραγματικό γεγονός», δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι καταθέσεων στο Ε1 εκείνου στον οποίο ανήκουν οι καταθέσεις.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 14 Ιουνίου τα στοιχεία για τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων που διαθέτουν σε αυτές οι φορολογούμενοι.

Πρέπει να σημειωθεί πως μόλις το 8% των φορολογούμενων φυσικών προσώπων εκτιμάται πως έχουν τόκους καταθέσεων άνω των 250 ευρώ και ως εκ τούτου η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει.