Εγκαινιάστηκε το ΣΕΔ Κυψέλης

Newsroom
20/06/2013 - 08:51
20/06/2013 - 08:51
20/06/2013 - 08:51
Εγκαινιάστηκε το ΣΕΔ Κυψέλης
Εγκαινιάστηκε το ΣΕΔ Κυψέλης Την εκκίνηση λειτουργίας του θεσμού των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη έδωσε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας το…
Εγκαινιάστηκε το ΣΕΔ Κυψέλης

Την εκκίνηση λειτουργίας του θεσμού των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη έδωσε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας το ΣΕΔ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

«Όλοι μαζί εγκαινιάζουμε , μια νέα εποχή στις σχέσεις του Δημότη με το δήμο Αθηναίων» τόνισε ο κ. Καμίνης προσθέτοντας ότι «με επίγνωση και ευαισθησία για τις ανάγκες των πολιτών της Αθήνας, που καθημερινά ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις συναλλαγές τους με την πολιτεία, επιχειρούμε τώρα τη μεγάλη καινοτομία : φέρνουμε τον Δήμο κοντά στο δημότη».

Τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη, εγκατεστημένα σε κάθε μία από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, αφορούν αμιγώς σε υπηρεσίες του Δήμου και όχι σε υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, και βρίσκονται στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Εξαίρεση αποτελεί το ΣΕΔ της 6ης Κοινότητας, που στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης.

«Κάθε δημότης της Αθήνας, θα διεκπεραιώνει από τη γειτονιά του, 154 διαφορετικές εργασίες, που αφορούν τις διευθύνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης και Αποκέντρωσης, της Αστικής Κατάστασης, του Εμπορίου και της Ανάπτυξης, των Κοινόχρηστων Χώρων, των Δημοτικών Προσόδων, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, ανέφερε ότι «ο δημότης θα μπορεί να απευθύνεται στα ΣΕΔ για τα προνοιακά επιδόματα, για έκδοση κάρτας δακτυλίου και θέσης ελεγχόμενης στάθμευσης, για χρήση κοινόχρηστων χώρων ή έκδοση άδειας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για άδεια λειτουργίας παιδότοπου ή μονάδα προσχολικής ηλικίας, για επανασύνδεση ή νέα παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, για θεωρήσεις βιβλιαρίων και χορηγήσεις οικονομικής αδυναμίας ανασφάλιστων πολιτών, για διορθώσεις ηλικίας και ονομάτων, αντίγραφα ποινικού μητρώου, μεταδημοτεύσεις, αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων, βεβαιώσεις και άδειες οικοδομών και κτισμάτων, χρήσης γης, όρων δόμησης ή για καταγγελίες αυθαιρέτων - για να αναφέρω ενδεικτικά, ορισμένες από τις εργασίες αυτές».

Τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή με διευρυμένο ωράριο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ενώ θα εξυπηρετούν τους δημότες και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι με συστήματα προτεραιότητας και χώρο αναμονής για την άμεση και λειτουργική εξυπηρέτηση των πολιτών.