Δωρεάν φροντιστήρια σε άπορα παιδιά στο Βόλο

Newsroom
21/06/2013 - 11:32
21/06/2013 - 11:32
21/06/2013 - 11:32
Δωρεάν φροντιστήρια σε άπορα παιδιά στο Βόλο
  Δωρεάν φροντιστήρια σε άπορα παιδιά στο Βόλο Η προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, με…

 


Δωρεάν φροντιστήρια σε άπορα παιδιά στο Βόλο

Η προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, με σκοπό τη φροντιστηριακή κάλυψη των παιδιών που αδυνατούν λόγω ανέχειας και ανεργίας των γονιών τους να υποστηρίξουν οικονομικά την μαθησιακή τους βελτίωση, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ. Παντσάς με το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ.Παντσά, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας των  φροντιστών της περιοχής με το Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, μετά από συμφωνία των δύο πλευρών, τα ιδιωτικά φροντιστήρια δέχτηκαν δωρεάν όλα τα παιδιά που επέλεξε με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια και πρότεινε η Διεύθυνση της Κοινωνικής Πρόνοιας. Η  ένταξη των παιδιών έγινε σε όλες τις ύλες και όλα τα φροντιστηριακά τμήματα αθόρυβα και  χωρίς διακρίσεις, με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα τους.

Στη συνάντησή τους με τον κ.Παντσά, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Ι.Βεδουρά, ο αντιπρόεδρος κ.Γ.Γερακούλης και το μέλος κ.Σ.Σαρακατσάνος, επαναβεβαίωσαν την πρόθεση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας να συνεχίσει και τη νέα χρονιά την κάλυψη όλων των παιδιών που έχουν αντικειμενική αδυναμία να υποστηρίξουν την φροντιστηριακή τους προετοιμασία. Όπως επισήμανε ο κ.Παντσάς, η έγκαιρη συμφωνία στοχεύει στην ακόμη καλύτερη οργάνωση για την κάλυψη όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη και που πληρούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις μαθητικών επιδόσεων στο δημόσιο σχολείο. Για φέτος μάλιστα πρόθεση των φροντιστών, όπως αυτή διατυπώθηκε στην συνάντηση με τον κ. Παντσά, είναι η αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα δεχτούν δωρεάν τα φροντιστήρια, ούτως ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες.