Όπως προκύπτει όμως από επιστημονικές έρευνες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πιο διάσημου ροφήματος μεγιστοποιούνται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Σύμφωνα με αναφορά του επιστημονικού blog NeuroscienceDC, ο παράγοντας που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του καφέ στο ανθρώπινο σώμα είναι το επίπεδο της κορτιζόλης στον οργανισμό. Όσο ψηλότερα βρίσκεται η συγκεκριμένη ορμόνη, τόσο περισσότερη ενέργεια νιώθει κάποιος, οπότε το λογικό είναι να καταναλώνει κανείς καφέ όταν η κορτιζόλη πέφτει.
Όπως επισημαίνει λοιπόν η συγκεκριμένη έρευνα, το επίπεδο της εν λόγω ορμόνης κορυφώνεται το διάστημα 8-9 π.μ., αλλά και αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως στη 1 μ.μ. και στις 5.30-6.30 μ.μ.
Έτσι, αν επιμένει κανείς να πίνει καφέ το πρωί, καλό είναι να απολαμβάνει αυτή τη συνήθεια κάπου ανάμεσα στις 9.30 και τις 11.30 π.μ., καθώς τότε η κορτιζόλη πέφτει, οπότε ο οργανισμός έχει ανάγκη την ενέργεια που θα του δώσει το λατρεμένο ρόφημα.
www.iefimerida.gr