Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, ανέλυσαν εκατοντάδες συνταγές από μεγάλα site μαγειρικής.
Στόχος της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition Education and Development, ήταν να διαπιστωθεί αν τα μεγάλα σε επισκεψιμότητα site μαγειρικής, βοηθούν τους αναγνώστες τους να ακολουθούν ιστορημένη δίαιτα.
«Εντοπίσαμε έξι σελίδες μαγειρικής που είναι πολύ δημοφιλείς», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης, Ελίζαμπεθ Σνέιντερ. «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι αυτές οι σελίδες έχουν πάνω από 2 εκατ. επισκέψεις το μήνα».
Για τις συγκεκριμένες σελίδες, οι ερευνητές ξεχώρισαν 96 συνταγές και τις οργάνωσαν με βάση το κύριο συστατικό τους, προκειμένου να τις αναλύσουν.
Αυτό που προέκυψε, είναι ότι το μέσο πιάτο είχε αποδεκτό αριθμό θερμίδων, αλλά υπερβολικά ποσοστά κορεσμένων λιπαρών και νατρίου.
Στη μελέτη δεν συμπεριλήφθηκαν πιάτα για χορτοφάγους, που περιέχουν λιγότερες θερμίδες και χαμηλά επίπεδα λιπών και νατρίου.
Πηγή: http://www.onmed.gr