ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Newsroom
02/07/2012 - 15:47
02/07/2012 - 15:47
02/07/2012 - 15:47
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Κατάργηση δεκάδων αγορανομικών διατάξεων, απλούστευση των υγειονομικών κανόνων αλλά και απλούστευση των διαδικασιών…
ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Κατάργηση δεκάδων αγορανομικών διατάξεων, απλούστευση των υγειονομικών κανόνων αλλά και απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων είναι το δεύτερο πακέτο αλλαγών που προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι αλλαγές αφορά στην αγορανομική νομοθεσία που περιέχει 360 άρθρα και καταργεί γύρω στα 250. Οι αγορανομικές διατάξεις ουσιαστικά θα αποτελέσουν παρελθόν και θα αντικατασταθούν με ένα απλό κείμενο κανόνων εμπορίας και διακίνησης προϊόντων.

Επίσης οι αλλαγές θα αφορούν στην έκδοση υγειονομικής διάταξης από το υπουργείο Υγείας με την οποία επίσης απλοποιεί τους υγειονομικούς κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων. Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις τροφίμων, λιανεμπόριο και βιομηχανία, και αναμένεται να καταργηθεί πληθώρα αναχρονιστικών κανόνων που αφορούν π.χ. την τοποθέτηση ψυγείων.

Αλλαγές όμως έρχονται και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θα προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια θα γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι.