ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ FRANCHISE ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Newsroom
03/07/2012 - 08:43
03/07/2012 - 08:43
03/07/2012 - 08:43
ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ FRANCHISE ΣΤΟ ΕΣΠΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ FRANCHISE ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ Την ενόχληση του για τον αποκλεισμό του κλάδου δικαιόχρησης franchising απ' τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης, εκφράζει ο Σύνδεσμος…
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ FRANCHISE ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ

Την ενόχληση του για τον αποκλεισμό του κλάδου δικαιόχρησης franchising απ' τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης, εκφράζει ο Σύνδεσμος Franchise Ελλάδος σε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Σύνδεσμος «ενόψει της υφιστάμενης οικονομικής κρίσεως η ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με την ασφαλή, όπως έχει αποδειχθεί στατιστικώς σε παγκόσμιο επίπεδο, μέθοδο της δικαιόχρησης αποτελεί μονόδρομο», ζητώντας την επανεξέταση του αιτήματος συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς συντρέχουν τουλάχιστον 6 βασικοί λόγοι για την ανάπτυξη της οικονομίας και του επιχειρείν. Συγκεκριμένα:

· Η δικαιόχρηση περιορίζει τη φοροδιαφυγή: Επειδή τα royalties υπολογίζονται συνήθως με βάση τις πωλήσεις του λήπτη, οι τελευταίοι υποχρεώνονται να τηρούν σωστά τα βιβλία τους και να ελέγχονται από τον δότη, ώστε ο υπολογισμός των πωλήσεων και των αγορών να είναι ακριβής και εύκολος. Κατ' ακολουθία και ο υπολογισμός των οφειλόμενων φόρων είναι επίσης ακριβής.

· Αύξηση σημείων πώλησης σε όλη την επικράτεια: Ως επικρατέστεροι λόγοι για την επιλογή της δικαιόχρησης ως μέσου για την επέκταση των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης αναφέρονται η ταχεία αύξηση των σημείων πώλησης σε όλη την επικράτεια, η αξιοποίηση της επιχειρηματικότητας τρίτων καθώς και η διατήρηση της ευελιξίας της.

· Μακροβιότητα των επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις – δικαιοδόχοι είναι, κατά μέσο όρο, μακροβιότερες από τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων κλείνουν μέσα σε μια πενταετία, ενώ οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε καθιερωμένες αλυσίδες δικαιόχρησης έχουν κατά τεκμήριο 5 φορές μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας στην αφορά καθώς και προϋποθέσεις για χρηματοδότηση με ευνοϊκότερους όρους.

· Θέσεις εργασίας: Η δικαιόχρηση δημιούργησε σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας χωρίς να μειώσει την απασχόληση των λοιπών επιχειρήσεων στους ομόλογους κλάδους.

· Νέοι επιχειρηματίες: Το franchise αξιοποιεί τους μικρούς επιχειρηματίες- λήπτες αξιοποιώντας ως ένα βαθμό το επιχειρηματικό τους ταλέντο και την ενεργητικότητά τους. Προσφέρει όμως παράλληλα ευκαιρίες σε νέους με επιχειρηματικές φιλοδοξίες, οι οποίοι, εντάσσονται σε μια οργανωμένη αλυσίδα, μαθαίνουν να λειτουργούν με βάση ορισμένα στάνταρντς και ενημερώνονται τακτικά για τις νεότερες εξελίξεις στο επάγγελμα και στην αφορά. Προσφέρει επίσης ευκαιρίες απασχόλησης σε πρώην στελέχη εταιρειών μέσης ηλικίας, που έχουν χάσει τη θέση τους και δυσκολεύονται να επαναπροσληφθούν ως υπάλληλοι με ανάλογες αποδοχές.

· Η βασικότερη παράμετρος του ανταγωνισμού είναι η τιμή πώλησης: Οι αξιόλογες αλυσίδες επιδιώκουν την προσέλκυση πελατείας προσφέροντας βελτιωμένη ποιότητα και υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στην τιμή της αγοράς προς όφελος του καταναλωτή.

«Βάσει όλων των ανωτέρων στοιχείων , παρακαλούμε όπως, μας δώσετε τη δυνατότητα να συμμετέχουν βάσει των όρων του προγράμματος ΕΣΠΑ και οι επιχειρήσεις franchise» καταλήγει η επιστολή, υπογραμμίζοντας πως «Πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψετε να είμαστε η εξαίρεση στη σωστή και δίκαιη προσφορά για την στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής κοινωνίας εν γένει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία η στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων , οι οποίες αποτελούν πανευρωπαϊκά τον βασικό κορμό της οικονομίας, και οι οποίες αναπτύσσονται δυναμικά μέσω της δικαιόχρησης, αποτελεί παγκόσμια την καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή».

πηγη:Ηmerisia.gr