ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Newsroom
07/08/2012 - 01:00
07/08/2012 - 01:00
07/08/2012 - 01:00
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ Αλλαγές στον τομέα των φωτοβολταικών φέρνουν τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο…
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Αλλαγές στον τομέα των φωτοβολταικών φέρνουν τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των εγκαταστάσεων που ήδη λειτουργούν , να παγώσει η υπογραφή νέων αδειών και συμβάσεων, να μειωθούν σημαντικά οι ταρίφες για τα νέα συμβόλαια και, τέλος, να μειωθεί στο μισό το 18μηνο που έχουν στη διάθεσή τους οι επενδυτές προκειμένου να υλοποιήσουν την επένδυσή τους.

Οι παράγοντες της αγοράς έχουν ήδη πληροφορηθεί τις προθέσεις του υπουργείου και με διαδοχικές επιστολές και ανακοινώσεις τους επιχειρούν να αποτρέψουν τις αλλαγές, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από την πλευρά της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών η οποία σε επιστολή της προς τον κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει ότι το πρόβλημα των επενδυτών φωτοβολταϊκών από μια πιθανή τροποποίηση στα έσοδα των υφιστάμενων σταθμών παραγωγής, θα «μετακυλισθεί» σε μεγάλο βαθμό και στις τράπεζες που έχουν παράσχει δανειοδότηση.