ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Newsroom
14/08/2012 - 01:00
14/08/2012 - 01:00
14/08/2012 - 01:00
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Μείωση σε ποσοστό 25% στις ταρίφες των νέων αγροτικών φωτοβολταϊκών σε σχέση με τις τιμές…
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Μείωση σε ποσοστό 25% στις ταρίφες των νέων αγροτικών φωτοβολταϊκών σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν μέχρι την 1η Αυγούστου 2012 προβλέπει η πρώτη δέσμη των μέτρων για την αγορά φωτοβολταϊκών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η τιμή αγοράς της μεγαβατώρας για τις νέες μονάδες ισχύος ίσης ή μικρότερης από 100 KW διαμορφώνεται στα 225 ευρώ από 305 ευρώ. Πρόκειται για μείωση μεγαλύτερη από αυτή που είχε ανακοινώσει με πρόσφατη γνωμοδότησή της η ΡΑΕ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την αναστολή χορήγησης νέων αδειών, τη μείωση των τιμών και για τα οικιακά φωτοβολταϊκά καθώς επίσης και τη διάθεση του 25% του τέλους της ΕΡΤ για το λογαριασμό

Αναμένεται και δεύτερη δέσμη μέτρων η οποία θα ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και η Βουλή αυτό το διάστημα παραμένει κλειστή. Σε αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, θα περιλαμβάνεται και η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των εγκαταστάσεων που ήδη λειτουργούν.

Με την αναστολή των νέων αδειών δεν θα εξετάζονται νέα αιτήματα για χορήγηση άδειας παραγωγής και έκδοση προσφοράς σύνδεσης, καθώς και τα αντίστοιχα αιτήματα που εκκρεμούν. Συνεχίζουν όμως την αδειοδοτική διαδικασία έργα με άδεια παραγωγής, καθώς και έργα που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής και έχουν δεσμευτική προσφορά σύνδεσης.