ΕΣΠΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΝΕΟ ΕΤΕΑΝ

Newsroom
11/09/2012 - 01:00
11/09/2012 - 01:00
11/09/2012 - 01:00
ΕΣΠΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΝΕΟ ΕΤΕΑΝ
ΕΣΠΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΕΑΝ Στην ομιλία του στην 77 ΔΕΘ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων ανακοίνωσε τις…
ΕΣΠΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΕΑΝ

Στην ομιλία του στην 77 ΔΕΘ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων ανακοίνωσε τις προτεραιότητες για το προσεχείς διάστημα. Επίσης χαρακτήρισε παρωχημένο το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και προανήγγειλε την ενεργοποιήση του ΕΤΕΑΝ και την μείωση των διαδικασίων για το ΕΣΠΑ.

Οσο αφορά τις προτεραιότητες του Υπουργείου του ανακοίνωσε σε γενικά πλαίσια τα κάτωθι:

την ενίσχυση της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην αγορά την αναθέρμανση της οικονομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο με μεγάλα έργα, αλλά και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων που τονώνουν την οικονομία, μειώνουν τη γραφειοκρατία και κάνουν τη χώρα μας πιο ελκυστική για επενδύσεις την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών το νοικοκύρεμα και τον εκσυγχρονισμό όλων των εποπτευόμενων οργανισμών και επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της διαφάνειας και τη  βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στους παραπάνω τομείς.

Επίσης στο άμεσο προσεχείς διάστημα θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του ΕΤΕΑΝ για τις ανάγκες της αγοράς, των μικρών και των και πολύ μικρών επιχειρήσεων και θα προβεί σε στοχευμένες αλλαγές στον επενδυτικό νόμο, στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών για την διευκόλυνση των επενδύσεων.

Δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαρκεί συνεννόηση με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ,κυρίως σε σχέση με τα ζητήματα του ΕΣΠΑ, του ΕΤΕΑΝ, της ρύθμισης των δανείων και των αλλαγών στον Τειρεσία.

Ειδικά με το θέμα της ρευστότητας και των διαρθρωτικών ταμείων που σχετίζεται άμεσα με το ΕΣΠΑ είπε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα μειωθούν αισθητά οι διαδικασίες και οι υπογραφές για την ένταξη των έργων.  Ως το τέλος του 2012, θα εξορθολογήσει το σύστημα χρηματοδότησης. Πρόθεσή του είναι ως το τέλος Σεπτεμβρίου, να έχουν υποβληθεί οι προτάσεις του για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, με έμφαση σε μέτρα προώθησης της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας.