ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Newsroom
14/09/2012 - 01:00
14/09/2012 - 01:00
14/09/2012 - 01:00
ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων μέχρι 750 εκατ. ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας…
ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων μέχρι 750 εκατ. ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΤΕΠ  Βέρνερ Χόγιερ.
Πρόκειται για την υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας εγγυήσεων, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται και νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.


Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκ. ευρώ, σε τομείς όπως η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ, παρέχοντας σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά.
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πραγματικό χρήμα στην οικονομία, σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει προβλήματα ασφυξίας στην αγορά. Και η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί αυτή ακριβώς τη βούλησή μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών