ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Newsroom
19/09/2012 - 01:00
19/09/2012 - 01:00
19/09/2012 - 01:00
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σε αλλαγές των κανόνων του εμπορίου προχωρά το Υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών .Δείτε…
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε αλλαγές των κανόνων του εμπορίου προχωρά το Υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών .Δείτε τι θα αλλάξει στην αγορά.

Για τα καυσόξυλα, προκειμένου να περιοριστούν τα κόλπα με το βάρος, οι έμποροι θα πωλούν τις ποσότητες με μονάδες μέτρησης το κυβικό μέτρο και όχι τα κιλά ή τον τόνο. Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, θα επιτρέπεται και η πώλησή τους σε συσκευασίες, σε παλέτες κλπ.

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υποχρεώνονται να αναγράφουν στις αποδείξεις λιανικής χωριστά την αξία των υπηρεσιών τους και χωριστά την αξία του ΦΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που πωλούν βιομηχανικά προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, υποχρεωτικά στις πινακίδες θα αναγράφουν την αξία τους προ της επιβολής ΦΠΑ αλλά και μετά.

Κατοχυρώνεται το δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει εκ των προτέρων το κόστος μιας υπηρεσίας εκτίμησης (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ενεχυροδανειστήρια κλπ.) και να συναινεί στην παροχή της κύριας υπηρεσίας προτού ο κάτοχος προβεί σε αυτήν.